In primul rand trebuie sa ne hotaram asupra materialului din care caloriferele sunt facute.
Ele pot fi din otel, aluminiu sau fonta. Fiecare tip de radiator are avantajele specifice.
Caloriferele din otel au un pret bun
Caloriferele din otel sunt construite din tevi subtiri de otel imbracate in tabla vopsita cu email alb. In mod uzual este format din doua panouri radiante unite intre ele cu tabla ondulata pentru a imbunatati coeficientul de transfer dintre calorifer si mediul inconjurator. Este recomandabil ca pe durata verii sa fie mentinute cu apa pentru a preveni ruginirea in interior si pentru a le mari durata de viata.
Radiatoarele de aluminiu sunt Caloriferele cu elementi din aluminiu
Putem forma un calorifer de lungime variabila, depinzand de cati elementi adaugam. Elementii se conecteaza intre ei cu nipluri speciale care au intr-un capat filet pe stanga si in celelalt capat filet pe dreapta. Punand un niplu intre doi elementi, la momentul strangerii se va produce apropierea elementilor. Se pot folosi calti pentru izolare sau garnituri.
Caloriferul de fonta sau caloriferul bunicilor este rezistent in timp
Este bine cunoscut locatarilor de blocuri inaltate in anii 70-80. Ele sunt foarte solide. Ca principiu constructiv se foloseste metoda concatenarii elementilor cu nipluri. Au un coeficient de transfer mai scazut fata de radiatoarele de aluminiu. Greutatea lor este mult mai mare fata de caloriferele de otel. Rezistenta lor in timp este insa mult mai mare.
Ca pret, la momentul actual se situeaza in gama de sus a producatorilor de specialitate.
Alegerea caloriferelor pentru apartament sau casa este o operatiune care va trebui facuta cu multa grija. Nu este un lucru pe care il facem zilnic ci odata la cativa ani, ca sa nu mai spunem ca este si destul de costisitor.
Va recomandam sa va consultati si cu specialistii nostri in momentul in care ajungeti in showroom si sa le dati toate informatiile necesare.
Spor la treaba! :)